Som nybliven ägare av ca 60 äppelträd av varierande sort så går jag nu, med viss ångest, omkring och tänker beskärning. Det är ju dags att göra det nu, enligt trädgårdsexperterna. Men snön ligger fortfarande djup i vår trädgård och jag känner ingen speciell längtan att trampa ut i den och klättra upp i träden på en vinglig stege och sedan samla ihop alla grenar som försvunnit ner i snön. Kanske man kan låta grenarna ligga kvar tills snön är borta? Nja, ingen bra idé, det skulle nog leda till vissa protester från makens håll. Men, med 60? träd (måste gå ut och räkna hur många det är) så är det hög tid att börja nu, om jag ska bli klar innan löven slår ut!

Vill passa på att påminna om beskärningskursen som hålls på Rackstadmuseét i Arvika lördag den 14 mars, se Jössebygdens Trädgårdsförenings program: http://jossebygden.se/Program.html Där kan man även läsa om ympningskurs i Spässerud. Den har jag anmält mig till, ska bli spännande!