Ännu en helg med bra väder, lite blåsigt, men det får man stå ut med.
Förra året köpte jag en vinranka; “Nordica” som vi har kunnat skörda vindruvsklasar av redan i år. Små, små druvor fulla av kärnor…

Blog Image

Helt otroligt att det kan få plats så många kärnor i en liten druva!
I går var vi till Högvalta Handelsträdgård och fyndade en hel del på rean, bland annat ytterligare en vinranka; Vitis (Labrusca) “Zilga”, den grävde jag snabbt ner i vår omgjorda rabatt mot grannen, där vi satt upp ett armeringsnät som vinrankan ska få klättra på tillsammans med björnbär.

Blog Image

På baksidan har vi också gjort om en del. Vi har förstorat rabatten, satt ny kantsten runt om, och satt en till båge av armeringsnät bredvid de andra två.Det är inte så prunkande nu, men återkommer med fler bilder till våren. Så här ser det ut nu.

Blog Image

Blog Image

Blog Image

Förra veckan när jag beskar några grenar ur det gamla plommonträdet vid vedboden upptäckte jag en larv som jag aldrig sett förut. Den var otroligt färgstark, ska forska mer i vad det kan vara för sort.

Blog Image

En sommarblomma som jag kan rekommendera varmt är Isbegonia, den är översållad av blommor redan från det att man planterar ut den fram tills den första frosten.
Ingen ohyra,torktålig, plus att den klarar regn bra.

Blog Image

En annan sorts Begonia hade jag i växthuset, den ska få komma in i förrådet i dag.

Blog Image

Blog Image

Förra helgen, när jag var i trädgården och fotade låg dimman tät på morgonen, men nu skiner solen här utanför ,dags att gå ut och njuta!