Blog Image

Veckorna rullar på i rask takt och helt plötsligt har luciahelgen passerat. Snön lyser inte vit på taken, men lite frost kan man glädja sig åt, i alla fall vissa dagar.

Blog Image

Julgrupperna är gjorda och jag har försökt liva upp här utanför, nu när det mesta är brunt och färglöst.
Gillar verkligen att göra dekorationer med mossa, fina bollar och hjärtan, som jag i år pyntade med tunn guldtråd. Det var fint första veckan, sen upptäckte fåglarna mitt pynt, och de blev alldeles tokiga… De har hackat och dragit i både trådar och mossa, kan inte komma ihåg att de gjorde så förra året.

Blog Image

Blog Image

Rådjuren passar på att besöka trädgården på kvällarna, spåren efter dem syns i dagsljus; de har ätit på min grönkål, och de har ätit på min idegran, den som jag ska börja figurklippa till våren…kanske inte finns så mycket kvar av den då…
Att de äter tuja vet jag, men idegran är ju giftig, trodde inte att något djur äter av den, men tydligen smakar det bra.

Blog Image

Blog Image

Det är skönt med en liten paus i trädgårderandet, det mesta brukar klara sig ganska bra, trots rådjur och skiftande vinterväder. Man ser formerna i trädgården väldigt väl den här årstiden, skönt att sitta inomhus med en mugg glögg och planera kommande säsong!

Blog Image