De första veckorna på det nya året har verkligen bjudit på omväxlande väder!
När det var barmark för nån vecka sen gick jag en liten runda i trädgården för att planera kommande projekt, och då fick jag se att min ena julros hade små vita blomknoppar.Har inte sett att den blommat så tidigt förut, men i och för sig har jag nog inte tittat efter det heller. Hur som helst så börjar det bli dags att sätta igång säsongen.

Blog ImageMan kan börja lite smått med att klippa buskar och träd, men jag får nog tänka om när det gäller den nyinköpta idegranen, där har redan rådjuren gjort sin egen form av topiary, blir svårt att få till en spiralform på de pinnar som är kvar.

Blog ImageOm man vill ha inspiration inför kommande säsong, så kan jag rekommendera Kenneth Kauppis bok ” Arkitektens Trädgård”. Han har besökt arkitekter och landskapsarkitekters trädgårdar, alla årstider finns representerade. Till varje trädgård finns en planritning och trädgårdarna är väldigt olika, en del väldigt strukturerade, och andra är mer vildvuxna.

Vill man se rörliga bilder kan man söka på nätet, tillsammans med Monty Don kan man vara ena dagen i Italien och andra dagen i Frankrike i “Around the world in 80 gardens..” eller också följa programmet “Gardeners` world”.

Blog ImageAlan Titchmarsh gör om trädgårdar helt från grunden i ” Love Your Garden” , det är trädgårdar som inte är så stora, det roliga är att se hur de kan forma om en trädgård så totalt. I vår trädgård gör vi om lite i taget, men man får många ideér om hur man kan förändra helhetsintrycket med stenar, plattor och växter.

Blog Image

En växt som är med i många program är Bambu, var tvungen att se efter hur min såg ut, och jo, den är faktiskt skirt grön.
I kväll ska mina första fröer i jorden, vackert lila och rosa Ageratum.