Blog Image
Ena dagen snöar det och är kallt, kallt, andra dagen regnar det, tredje dagen får man plötsligt se solen och då känns det som om våren är nära. Just idag har vi haft alla sorters väder, tror mina penséer är glada över att de får stå under tak, dessutom får de vara inne på natten…för säkerhets skull.

Blog Image
Jag tittar på nya säsongen av Gardeners World med Monty Don, de har hunnit sända två avsnitt redan och i England är det full vår. Härligt, det kliar i fingrarna och inspirationen flödar ända tills man tittar ut genom fönstret och inser att det nog inte är så bråttom. Har sått några tomatplantor, ageratum och pipört samt lite annat smått och gott så nu börjar det bli trångt under växtlamporna. Det är lätt att glömma bort vad många plantor det blir när man delar isär dem. Eftersom vi håller på att renovera vårt kök så har jag varit lite sparsam med vårsådderna, för tillfället är hela huset fullt av kartonger, köksprylar och färdigbyggda moduler och lådor. Peter börjar få skavsår i händerna av allt skruvande men än så länge har allt gått över förväntan.

Blog Image

I höstas satte jag hönsnät runt alla mina små tujor eftersom rådjuren är snabba att tugga i sig av dem, det är jag glad över nu, förra veckan var det sex stycken rådjur som letade efter något att äta, nästan varje morgon är det tre av dem som är på baksidan i skogskanten, de tar gärna en sväng förbi fågelfröna och bolltujan har de smakat av, så det är nog svårt för dem att hitta något att äta i skogen.
Ett av de sista projekten vi gjorde innan det blev vinter var att göra en trappa upp mot skogen. I ramarna av trä har jag fyllt upp med befintlig jord, jämnat till och sedan sått gräs och otroligt nog började gräset att växa fast det var så sent på säsongen.

Blog Image

Jag hoppas att vi får se mer av solen framöver och att värmen snart är på gång, hasseln blommar, den är vacker med sina hängen och småfåglarna sjunger för fullt, så det finns hopp!

Blog Image